Britanijoje balandis aplenkė internetą

MrEd
MrEd | 2010 September 30 | ☰ Straipsniai

Didžiosios Britanijos Jorkšyro grafystėje buvo surengtos informacijos perdavimo lenktynės tarp pašto karvelio ir plačiajuosčio interneto. Pašto karvelis sugebėjo pralenkti technologiją, praneša BBC naujienų tarnyba.

Lenktynių metu karvelis vardu Rory atminties kortelę nuskraidino per dvi grafystes greičiau nei prie plačiajuosčio interneto prijungtu kompiuteriu į internetą buvo persiųstas penkių minučių trukmės vaizdo įrašas. Balandis iš Rytų Jorkšyro į Linkolnšyrą išskrido tuo pat metu, kai kompiuteriu imta į internetą siųsti įrašą. Balandis atskrido maždaug per 80 minučių, o įrašas tebebuvo siunčiamas.

Šių neįprastų lenktynių organizatorius vietos ūkininkas Trefas Davies norėjo parodyti, kad lėtas internetas yra Britanijos kaimo vietovių problema.

„Interneto greitis mano fermoje siekia 100-200 kilobaitų per sekundę. Vaikams reikia ruošti pamokas, ūkininkams internetu pildyti įvairius dokumentus. O internetas veikia klaikiai, – sakė vyras. – Juk gyvename Britanijoje. Turime turėti gerą interneto ryšį, o apylinkėse mažiausiai trečdalyje namų ryšys yra blogas.“

Šaltinis

Rašyti naują komentarą