Japonijos popžvaigždė – 3D holograma (Video)

MrEd
MrEd | 2010 November 18 | ☰ Straipsniai

Populiariausių Japonijoje dainų sąrašų viršūnes pasiekusi dainininkė Hatsune Miku surengė gastroles po visą šalį. Į jos koncertus plūsta minios gerbėjų, ir jiems visai nesvarbu, kad Hatsune Miku – ne mergina, o erdvinė holograma.

Miku – Japonijos technologijų bendrovės „Crypton Future Media“ skaitmeninis gaminys, virtualus avataras, kurį galima įsigyti ir suprogramuoti taip, kad jis – tiksliau, ji – galėtų atlikti bet kokią norimą dainą, skelbia „Dailymail.co.uk“.

Iš visko sprendžiant, virtualioji atlikėja Hatsune Miku yra 16 metų amžiaus, jos ūgis – apie 155 cm, tačiau apie jos asmenybės bruožus „Crypton Future Media“ atstovai nelinkę pasakoti išsamiau, teigiama pranešime.

Kurdami tokius avatarus „Crypton Future Media“ specialistai naudoja įrašytus aktorių balsus, o po to juos „leidžia“ per bendrovės „Yamaha“ sukurtą „Vocaloid“ programinę įrangą, taip „išmokydami“ juos dainuoti ir kurti tam tikro dainininko įvaizdį.

Hatsune Miku balsas buvo sukurtas „pasiskolinus“ japonų aktorės Saki Fujita balso pavyzdžius. Modeliuojant jos balso įrašus galima sugeneruoti ištisus žodžius ir sakinius.

Šios virtualios dainininkės įvaizdis ir muzika Japonijoje taip išpopuliarėjo, kad ji pateko į popmuzikos hitų sąrašų viršūnę ir net surengė koncertines gastroles, į kurias iš anksto buvo išpirkti visi bilietai. Į koncertus atėję žiūrovai mojuoja uždegtomis švieselėmis ir spiegia taip, tarsi scenoje matytų tikrą popmuzikos žvaigždę. Pasak leidinio, Hatsune Miku gastrolės – pirmasis Japonijoje koncertinis turas, kurį „surengė“ erdvinė holograma.

Virtualūs atlikėjų pavidalai scenoje buvo projektuojami ir anksčiau, tačiau tai nebūdavo tikros 3D hologramos, nes vaizdas buvo projektuojamas į scenos gale esantį ekraną. Tuo tarpu Hatsune Miku scenoje atrodo labai tikroviškai – taip tikroviškai, kaip tik gali atrodyti holograma.

Hatsune Miku Japonijoje tapo tokia populiari, kad jau turi savo gerbėjų klubą, asmeninį „Facebook“ tinklalapį ir netgi yra „įsteigusi“ nuosavą garso įrašų bendrovę, sakoma pranešime.

Šaltinis

Rašyti naują komentarą